Nasze strony korzystają z plików cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. 

Dominika Budzińska – właścicielka Karpielówki. Ukończyła handel zagraniczny i ekonomię w Wyższej Szkole Handlu i Prawa w Warszawie, a potem zrobiła studia podyplomowe na SGGW z nowoczesnej organizacji i zarządzania w gastronomii. Pracowała wiele lat w centrali sieci hipermarketów HIT jako tłumacz, a następnie jako zastępca dyrektora jednego z hipermarketów tej sieci w Warszawie. Po przejęciu sieci przez Tesco, 11 lat temu, postanowiła otworzyć Karpielówkę. W środku Warszawy stworzyła restaurację z góralskim klimatem i podhalańskimi daniami - z miłości do gór, dokąd jeździ od dziecka. Kolejną pasją Dominiki, oprócz restauracji i gór, są zwierzęta. Kocha zarówno te kudłate, jak i skrzydlate, a wiele z nich znalazło miejsce w Jej domu. Jeździ na nartach, konno, uprawia też żeglarstwo.


Przemysław Skrzeczyński – szef kuchni. Kuchnią interesował się od dziecka, jako mały chłopiec przyglądał się, jak mama gotuje obiad. Poszedł w ślady rodziców - jego mama i tata również są kucharzami. Pierwsze kroki w zawodzie stawiał w chińskiej restauracji. Może pochwalić się tym, że gotował dla Gości VIP w czasie rozgrywek Euro na Stadionie Narodowym. Od 5 lat pracuje w Karpielówce. Wymyśla własne dania, które serdecznie poleca Naszym Gościom.


Nasz główny menedżer - Marcin Iwanowski. Pracuje z nami już od 7 lat. Ukończył szkołę gastronomiczną przy ul. Poznańskiej w Warszawie i pierwsze kroki w zawodzie stawiał jako kelner w hiszpańskiej restauracji... Casa Valdemar, w której udziały miała Magda Gessler. Później zajmował się cateringiem w znanej warszawskiej firmie Zapart Catering. Pracował też w restauracji Villa Nuova w Wilanowie oraz w restauracji Boathouse. W Karpielówce odpowiada również za catering przygotowywany na konferencje, bankiety oraz imprezy świąteczne lub firmowe. Jego doświadczenia z różnego rodzaju kuchni, w tym np. środziemnomorskiej, pozwalają mu spełniać nawet najbardziej oryginalne oczekiwania Naszych Klientów. Ma duże doświadczenie w przygotowywaniu bankietów dla Gości VIP - wiele razy przygotowywał takie imprezy dla prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego i jego żony oraz bankiety dla znanych polskich biznesmenów. Na chwilę, na prośbę fotografa, usiadł przy stoliku, bo zazwyczaj jest w ciągłym ruchu.


język: en  
Copyright © 2012-2017 Karpielówka. Wszelkie prawa zastrzeżone.