Dominika Budzińska

Właścicielka Karpielówki. Ukończyła handel zagraniczny i ekonomię w Wyższej Szkole Handlu i Prawa w Warszawie, a potem zrobiła studia podyplomowe na SGGW z nowoczesnej organizacji i zarządzania w gastronomii. Pracowała wiele lat w centrali sieci hipermarketów HIT jako tłumacz, a następnie jako zastępca dyrektora jednego z hipermarketów tej sieci w Warszawie. Po przejęciu sieci przez Tesco, 11 lat temu, postanowiła otworzyć Karpielówkę. W środku Warszawy stworzyła restaurację z góralskim klimatem i podhalańskimi daniami – z miłości do gór, dokąd jeździ od dziecka. Kolejną pasją Dominiki, oprócz restauracji i gór, są zwierzęta. Kocha zarówno te kudłate, jak i skrzydlate, a wiele z nich znalazło miejsce w Jej domu. Jeździ na nartach, konno, uprawia też żeglarstwo.

Marcin Iwanowski

Nasz główny menedżer – pracuje z nami już od 7 lat. Ukończył szkołę gastronomiczną przy ul. Poznańskiej w Warszawie i pierwsze kroki w zawodzie stawiał jako kelner w hiszpańskiej restauracji… Casa Valdemar, w której udziały miała Magda Gessler. Później zajmował się cateringiem w znanej warszawskiej firmie Zapart Catering. Pracował też w restauracji Villa Nuova w Wilanowie oraz w restauracji Boathouse. W Karpielówce odpowiada również za catering przygotowywany na konferencje, bankiety oraz imprezy świąteczne lub firmowe. Jego doświadczenia z różnego rodzaju kuchni, w tym np. środziemnomorskiej, pozwalają mu spełniać nawet najbardziej oryginalne oczekiwania Naszych Klientów. Ma duże doświadczenie w przygotowywaniu bankietów dla Gości VIP – wiele razy przygotowywał takie imprezy dla prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego i jego żony oraz bankiety dla znanych polskich biznesmenów. Na chwilę, na prośbę fotografa, usiadł przy stoliku, bo zazwyczaj jest w ciągłym ruchu.

Restauracja Ursynów
Sezon ogródkowy uważamy za rozpoczęty.
Zapraszamy serdecznie
+48 22 644 85 10
Restauracja Ursynów
Sezon ogródkowy uważamy za rozpoczęty.
Zapraszamy serdecznie
Restauracja Ursynów